Lördag med storm!

Stormade skit mycket i natt till och med så jag vaknade av det och så är det illa :P
Somnade ganska sent igåt kollade sex and the city 2, det var skit längesedan men såg inte slutet hann somna då.
Det gjorde att jag sov lite länge i dag :o sov till halv elva så hade lite ångest när jag vaknade men antagligen behöver kroppen sovmorgon någon gång då och då.

När jag intagit frukost eller lunch som Emmy sa, stack jag bort till henne , hon bakade lussekatter och jag gjorde såna choklad cornflakes godisar, dem är så goda :D
Stack hem chillade en stund, vid fem drog vi mot ystad för att se Breaking Dawn part 1 och var den bra eller ? JAAAA! det kom någon tår under filmens gång. Men det börjar bli jobbigt att sitta så länge utan att kunna sträcka på dig ordentligt , hade ont i båda rygg och rumpa sen. Men nu är jag hemma i min älskade säng igen och ska snart sova.

Hoppas på fint väder i morgon helst lite snö ^^ Det är första advent och julskyltning :)  MYS !

Natti

vecka 28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 

Egen åsikt: Fick ju mina första sammandragningar i veckan när jag var ute och gick. Men dem gör inte ont, man får sänka tempot eller stanna en stund så släpper det. Huvudvärken har kommit tillbaka lite men inte lika mycket som innan, Halsbrännan är även min vän nu förtiden. Bubblan är aktiv varje dag och börjar lära mig hennes mönster. Har ju även gått upp mitt första kg :(

 

 


Fredag-

Fanny gjorde mig super lycklig nyss. Jag orkade inte åka in till etiken, så sov kvar istället. Men när jag kollar FB efter att hag gjort lite ärende så har hon skickat ett mejl om att alla klarade Etik provet och det innebär ju att jag med har gjort det. Jag kan inte riktigt fatta, jag fattade inte texterna och knappt frågorna på provet men det kanske gjorde att det blev bra:) Jag struntar i vilket. JAG HAR KLARAT DET :D

Vaknade tidigt iaf i dag, stack iväg med Malin och handlade hon fylde bara 2 vagnar :O Men hon får ju passa på när någon kör för henne med tanke på hon inte har bil. Blev en snabb sväng till lindex med, Jag skulle inte handla till mig själv med dem hade billiga mystrosor(i sånt skönt material :P) så 4 för 100 fick det bli.
Hjälpte henne att lasta av sen stack jag ner till Hotell Svea och åt en god gås lunch med min älskade Pappa<3 Han är bäst !

Nu är jag hemma och chillar lite, Kim kommer kl 14 med gps som jag ska låna till Ullared så blir lite fika då, sen kommer släkten ikväll!

Nu ska jag bota min halsbränna och kolla ett rederiet avsnitt tror jag.

Btw vecka 28 i dag :D

Såg nyss :)

Kollade nyss min graviditetskalender och såg att jag är nu inne i sista tredjedelen:)
Nu jäklar :D


  • Vecka 12- risken för missfall minskar
  • Hjärtljuden- Det var verkligen ett tårfyllt moment. Då förstod man verkligen att det finns något där inne.
  • Vecka 18 - Rutinultraljud. Fick se Bubblan för första gången även om man inte såg så mycket så gick det verkligen upp för mig nu att det var sant.
  • Vecka 20- Halvtid. Tiden bara sprang i väg, Halva vägen kvar "bara"
  • 99 dagar kvar - nere på tvåsiffrigt
  • Andra trimestern - 2/3 avklarat 1/3 to go.
  • Vecka 30- Tio veckor kvar.
  • Vecka 35- Fem veckor kvar.
  • BF- undra om hon kommer då. Innan eller efter?

En dag.

Dagen har inte varit super bra men inte heller super dålig.

Jag klarade inte historia provet, men jag behöver inte göra om det så länge jag klarar nästa prov. Får jag G på det så får jag G i betyg och det överlever jag med. Vad jag däremot inte trodde var att jag skulle klara rättskunskapsprovet men det gjorde jag banimej :D Det kändes bra, etik provet får vi reda på i morgon och det är jag nästan säker på att jag inte klarade. Men då är det varje fall bara ett prov som behövs göras om och inte tre :) Lite besviken över att jag inte klarade historian, men tre poäng från G så det var inte så hemskt.


Jag budade hem en barbapapa klänning från tradera i dag för 27 kr med frakt. Det känns helt okej!
brun/orange :)

På vägen hem från skolan körde jag inom Nilla och hämtade lite saker:) och dem tackar vi för =) sen blev det svängen om mormor. Nu ska jag bara slappa och ska snart hoppa in i duschen :)

Skolan

Sitter i skolan nu och har etik . Det är inte det roligaste, men sista rycket :)

Orkade knappt gå upp i morse så tänkte skita i etiken och åka in till historian men jag hoppade upp ur sängen eftersom jag ändå var vaken .

Ska köra inom borrby och nilla på vägen hem :)


Onsdag

I dag har det inte heller hänt mycket , kaffe med Emmy och Malin. Slappat som aldrig förr, har varit riktigt seg :/ hoppas inte järnvärdet sjunker mer :(

Gick en sväng till mormor med innan, skulle hämta garn till min filt men det var inte riktigt samma färg så ska handla ett nysta på rusta i morgon. Fick även för mig att jag skulle ge mig på art virka barbapappa familjen, sagt och gjort pappan blev klar i dag . Dem blir inte stora men söta :) så nu ska han bara få ögon och mun :)

Nej nu ska jag försöka sova har ätit lite frukt nu, så förhoppningsvis kan jag sova utan att vakna och vara hungrig :) ska försöka hitta något bra sätt att ligga på så inte ryggen gör ont :)

Natti


Händelselös dag!

Ja idag har det inte hänt mycket, hade en lektion i skolan. Körde hem och mötte Alexa i stan tog en fika och snackade massa, så skönt att prata av sig lite. Fick även träffa Eva en lite sväng det händer inte så ofta.

Sen jag kom hem har jag inte gjort mycket vettigt, virkade lite på min filt och varit hos emmy på en kaffe. Skulle egentligen tagit en lite runda i dag med men det blev inte så, så får ta det i morgon istället. Nu har jag precis käkat några mackor så kanske jag inte är hungrig när jag ska sova, igår kväll hade bubblan gympa pass och magen kurrade samtidigt som jag försökte sova. Det var inte helt lätt vill jag lova men efter ett tag så:)

Nu är det tv en stund sen är det dags att sova. Natti

Jag är inte superwoman men du kan inte köpa mig !

Jag trodde jag var stark, eller jag vet att jag är stark men troligtvis inte stark nog för att klara av allt detta som jag går igenom nu. Det har helt enkelt blivit för mycket, inte ens jag kan hantera allt själv längre. Jag tar nästan aldrig hjälp av någon, jag pratar med mina vänner, men ibland räcker inte ens dem till även fast dem är världens bästa<3 Ett av dem tillfällena är nu. I dag har bägaren runnit över, det är så mycket som dragits upp i dag och det lär väl inte bli bättre. Så jag mejlade kuratorn och hoppas hon ringer under morgon dagen annars ringer jag henne. Jag måste få det ur mig så jag kan lägga min energi på skolan sista tiden och sen på bubblan. Så som jag mår nu går bara energin till att tänka på massa. Jag orkar inte mer!

Även om jag nu nått min sårbarhetspunkt så kan du ändå inte köpa min kärlek tillbaka. Det kommer du ALDRIG kunna göra. Inte som du har gjort nu, du har tagit steget över gränsen. Jag är inte till salu!

Usch ingen bra dag, skolan i morgon förhoppningsvis lite annat att tänka på.

Nu ska jag försöka sova :) Natti



Du ger mig styrkan jag behöver!

Kan man verkligen bete sig så?

Det blev ingen lång runda i dag men det blev en runda med ljudbok i öronen. Tog en sväng ner till mormor och tog en kaffe där sen traskade jag hem igen precis innan det började regna. Det gick ganska bra, fick lite ont i slutet innan jag kom fram , men hemvägen gick bra och än så länge kan jag röra på mig. Så får väl se om det funkar , blir det inte värre ska jag försöka få till en lite runda varje dag. Det skadar ju inte så länge fogarna klarar det.

Kvällen har väl inte riktigt blivit som jag tänkt mig , eller jag jag hade väl inte tänkt mig något speciellt men detta gick ju till det värre. Det är så sjukt att en jävla människa kan ställa till så mycket och såra så mycket. Mår du bra över att göra andra ledsna? Nu har du dragit in alla i det och hoppas du är nöjd, men du kan inte splittra oss och det är väl något som stör dig. Som familj håller man ihop och hjälper varandra. Du försökte med det gick inte så bra, det handlar inte om att bestämma över andras liv och att bara finnas där, något som du inte kunde acceptera och därför är det nu som det är.
Du har verkligen sårat alla nu och jag hoppas du mår bra, du förstår inte att när du sårar dem sårar du mig! Dem är min familj! Jag älskar dem.
Jag tycker verkligen synd om dem som lever med dig om du beter dig så här mot dem. Jag vill inte ha något från dig så kan du inget säga sen. Jag klarar mig själv, Jag är inte till salu !
Familj- Dem som håller ihop!

Åh jag vet egentligen inte om jag blir arg ledsen eller besviken. Sånt som hände för 20 år sen är väl inte lönt att dra upp nu. Lev i nuet och ta hand om det du har nu, istället för att leva i dåtid.

Usch! Nej vad min dag blev dålig. Nu ska jag krypa ner och bara kolla tv.

Bubblan <3

95 dagar !

shit alltså tiden bara springer, kollade min app i dag och det är 95 dagar kvar till BF. Det är 3 månader.

I dag blir det en lugn dag, väntar på att Nilla ska komma och lämna lite grejer som jag ska få/köpa :) Alltid bra när man kan "återanvända" . Sen ska jag försöka mig på att gå en runda, vi får se hur långt jag kommer, kommer kanske inte längre än cykelstigen. Om inte annat så lär jag väl få känna det i morgon och ikväll:P men jag behöver röra på fläsket :D

Nej nu ska jag hitta något vettigt att göra :)

Julmys och en 90 åring

Fy fan säger jag nu !

Fick lite ryck innan så nu är toan skrubbad från golv till tak, rummet är dammat, dammsugat och golven är todkade. Så klart fick julpyntet åka upp med nu. Slog på stort och satte upp tomtarna i år med :P
Tvätten har kommit in i garderoben med, jag känner mig riktigt stolt i dag:)

Men fy det känns, och värre lär det väl bli. Jag har ont överallt mellan brösten och knäna! Så nu blir det ingen mer storstädning på väldigt länge.

Nu har jag precis ätit och duschat så nu ska jag inte resa mig från sängen mer i kväll. Är helt slut, känner mig som en 90-åring.

Copycat singers och beck på tv ikväll om jag är vaken så länge :)

 

 

Mitt my fönster nu :D

 


Söndag igen !

Fan helgerna bara flyger iväg, fast det gör iofs veckorna med, så kanske ska säga att tiden går skit snabbt. I dag är jag inte riktigt människa, har inte sovit så bra i natt, så hädanefter blir det att sova på hemmaplan. Inga fler nattliga äventyr.

Just nu håller jag på att tvätta, ska nog även köra en julstädning damma och städa ordentligt. Så slipper man det sen , det blir ju liksom inte lättare för varje vecka precis.

Har tänkt på det här med motion, nu har jag kommit upp i min vikt jag hade när jag plussade, och jag vill gå upp så lite som möjligt. Så from i morgon så är det slut på godis och chips. Ska ladda ner lite ljudböcker med sen är det dags att börja ut och gå. Det kan man göra i sin egen takt och eftersom jag har börjat få sammandragningar när jag går för fort så ska jag gå själv så kan jag stanna o så om det skulle behövas.

Nej funderar på att sätta igång barnkammarbok skivorna så Bubblan får vänja sig vid dem :) Dem lär spelas sen med tanke på att där är tio st=)

Nej hej på så länge

Lördag.

Usch  jag har inte gjort ett skit i dag, skönt men sen känns det ändå jobbigt att man inte gjort något. Eller ja jag har druckit kaffe hos Emmy men tror inte det räknas direkt.

Vaknade hyfsat tidigt i dag , vaknade vid nio fast jag somnade sent igår, har ju börjat sova allt längre på morgonen något jag inte heller tycker om. Men kroppen behöver väl sömnen.

Ska nog köra en runda till Gärsnäs sen, snacka lite skit och så. Får se hur pass pigg jag är:)

Funderar på att sortera tvätten, bara för att jag ska ha gjort något vettigt idag, eller jag fixade faktiskt naglarna innan men det är väl inte så jätte vettigt :P

Btw ska flytta ullareds datumet pga vissa saker. Så vi tar det den typ 30 eller något sånt istället , eller så väntar vi en vecka in i december. Vi får helt enkelt se, orkar inte träffa på den människan där uppe hela tiden så därför är det lättare att ta en ny dag:)

Nej gör något vettigt eller kolla lite tv, Svårt val !

Fredag kväll

Spenderade min kväll hos Emmy med mat, chips, juice och idol :)
Såg just röstningen eller vad det heter och min söte Robin får vara kvar :D Han är så gullig!

Nu är det snart sängen som kallar här, är helt slut i planeten funderar på om jag ska kolla på rederiet en runda innan jag somnar eller om jag ska kolla tv, Dagens i-landsproblem.

Skulle egentligen iväg och käkat med familjen i morgon eller jag pappa och mormor och morfar. Men det stället hade gått i konkurs så det blev inget :P Så får se vad dagen har att erbjuda, ska nog plocka lite här hemma kanske sätta upp mitt enda julpynt, min fina stjärna:) Kvällen bjuder Förhoppningsvis på trevligheter man vet aldrig när det gäller den människan, men tkr om den endå :)

Nej, Rederiet eller tv? hmm kollar vad där är på tv.


God natt

vecka 27 och bm besök.

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


Läste på en annan sida att halsbränna var vanligt och den skämtar vi inte om, den är med dag ut och dag in:O Så jävla jobbigt !


Var hos Bm i dag och allt var bra.
Blodvärde: 115, det har sjunkit ganska mycket fast jag är noga mer niferexen.
Blodtryck: 125/70
Vikt: + 1 kg
Bubblans hjärtljud:140-152 hon körde ett gympa pass när hon skulle mäta.
Urin: ingen äggvita
Sf: 26,5 cm, så nog har det växt, var 23 förra gången.

Nästa gång är det glukos och vanligt besök med.

Bokade även in ul. Men det blir inte förän i januari men nu har man något att se fram emot:)
Annars var det nog inte något mer. I januari börjar även vattengympan och föräldrar grupperna. Mycket som händer då=) Alla saker ska hem och skruvas ihop:)


Nu är jag bara hemma och tar det lugnt, ska kolla idol med Emmy ikväll och måste handla dillchips blev skit sugen på det innan :) 

Vikt

Jag har tänkte mycket på det här om vikten under graviditeten. Jag är inne i vecka 26 och har fortfarande inte gått upp något sen plusset, jag gick när några kg i början och dem är fortfarande. Ligger och pendlar på -1 till-4 väger mig nästan aldrig direkt på morgonen eftersom jag inte har våg hemma, tur är kanske det. Annars hade jag väl stått där dagligen.
Mycket av min viktnoja kommer nog från den första bm jag hade på hälsosamtalet. Hon var faktiskt elak, hon sa hela tiden att det kvittade nästan vad jag gjorde för att jag var för tjock för att få barn, bubblan skulle aldrig stanna. Det var nästan inte lönt att boka tid för inskrivning då skulle jag bara bli ledsen eftersom jag inte fick gå på den för jag skulle få missfall. Och om nu mot allförmodan bublan stannade kvar fick jag absolut inte gå upp i vikt för då kunde både jag och barnet dö, och jag skulle få diabetes och havandeskaps förgiftning. Jag kände mig nästan skyldig när jag gick ut därifrån, jag skulle utsätta mitt barn för så mycket för att jag var överviktigt. Jag vet atjag är överviktigt!

Varje gång efter jag varit där den dagen kollade jag efter blod när jag varit på toaletten jag bara väntade på att det skulle vara det, för jag skulle ju få missfall?! Jag kan faktiskt fortfarande komma på mig själv ett kolla en gång extra. Varför skulle jag få vara den lyckliga som var med barn när det är så många som inte kan få barn? Det var och är ganska jobbigt att ha den tanken i bakhuvudet hela tiden, fast det tror jag dem flesta har överviktig eller ej. Men nu skulle jag vilja trycka upp i huvudet på henne att jag inte har gått upp i vikt, bubblan är kvar i magen FAST jag är överviktig och hon visar inga tecken på att komma ut, och skulle hon komma ut tidigare kan hon klara sig endå.
Så nu ska vi vara lite possitivare fast det är possitivt att jag inte gått upp i vikt, men bubblan tar väl av mina reserver som jag inte behöver, för jag vet nästan säkert att hon väger runt 600-800 gram. Med tanke på att hon vägde 566 när vi var i malmö och det är ett tag sen nu. Sen allt det andra som finns runt henne väger med.



Bild från google.



Middag

Fortfarande mätt efter all mat. Mormors mat är så god så man äter mer än man behöver . Är så sjukt trött med i dag , somnade till och med innan vi åkte ner där , inte likt mig :( nej ska gå och ta min järntablett och sen Nanna :)


vecka 26

Nu har jag precis varit och fikat med Alexa, Krister och Naomi. Innan dess var jag och fick naglar filade för att få bort fula kanter och så, så nu ser dem ut som nya:) Ikväll ska hela högen till mormor och morfar och käka, det var ju mårten går igår så i dag ska det käkas tupp istället för gås :D Emmy, jag, Therese, Annica, Cassandra, Pappa och Christer så det blir fullt hus och god mat :D

Annars har det inte hänt så mkt roligt och händer nog inte så mkt heller, är helt seg och har ont i ryggen. Ska ta det lugnt en stund och kolla en film tror jag



Vecka 26

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Tiden bara flyger iväg !

österlen lyser

Det är det ikväll och kvällen ska spenderas i Gärsnäs hos Alexa, Krister, Naomi och Kim. Ska bli massa mys och god mat, det blev tacos hörde jag:) Skulle vara duktig tänkte jag och äntligen handla hem underlack så jag kunde måla naglarna och när jag väl kommer ner i stan är det stägt. Jo men tjenare det är ju röd dag i dag. Ja så nu får vi se hur lång tid det tar innan jag får för mig det nästa gång :) Hämtade ut en gratis paket från go boken istället, där var en sån min första bok med. Det kommer inte bli så roligt att skriva i den med tanke på att bubblans pappa nog inte är så skrivarglad. Aja vi får se, vet ju inte ens var hennes farmor och farfar tycker eller om dem ens vill träffa henne ?! Det är mycket tankar som går genom huvudet dagligen. Men vilket fall som helst kommer det bli bra:) Nu ska jag vänta på Emmy och ta en kopp kaffe där, sen ska jag ner och sno mormor och morfars bil :) Lägger upp lite fina bilder ikväll. Ska bara fråga alla om lov först så det inte blir ett jävla liv .

Frukt stund

Ligger och kollar idol och laddade upp med världens skål med frukt. Hallon, kiwi och melon och det är så gott. Äter faktiskt hellre det än godis. Godis är också gott fortfarande men inte i samma mängd. Köper jag lösgodis så kan jag ha det i flera veckor och till slut kasta det. Men det ser alltid så gott ut när det ligger där i affären. Men jag klagar inte på att jag är sugen på frukt. Det är bra för både mig och bubblan. På tal om bubblan, hon har varit väldigt lugn i dag:/ hoppas hon gör lite väsen av sig sen när man ska sova. Även fast det är irriterande så är det bättre det än att hon är för lugn då blir jag bara nojig :(

Nej idol fortsätter nu puss!


Mys fredag.

Det har inte blivit så mycket vettigt gjort i dag som jag hade planerat fast än är ju inte dagen slut o det kanske är ut det :P Fast jag har ju faktiskt städat och det är inte fy skam för att vara mig. Tänkte sortera tvätten så är det klart tills söndag när jag ska tvätta. Hade tänkt ha lite hemma spa sen med ansiktsmask och hårinpackning osv det är så skönt. Ikväll ska jag och pappa lyxa till med pizza sen ska jag ha idol mys helt själv med bubblan och en skål hallon, men det är alldeles tilräckligt. Är det mycket tid kvar när jag duschat o så blir det nog lite plugg till faktiskt. Jag känner mig så jälva duktig :D

vecka 25 :O

Vecka 25 Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern. Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan. Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. Fan tiden bara springer i väg. 15 veckor kvar shit pommes :O

Slut för i dag tack för i dag.

Nu är min hjärna full med information om sambolagar och arv. Även inlärningspsykologi och kognitiv psykologi. Tur jag fick ett litet break med äppelpaj och bebismys:) Kom precis på just nu att jag inte käkat någon mat sen i morse så insåg att det är nog dags nu. Så nu ska jag hoppa i pyjamasen och göra någon macka:) Kolla lite på tv sen lät jag nog däcka:) I morgon är dagen oskriven:) Natti=)

Psykologi

Fy fan vad jag pluggat nu. Plöjt igenom alla psykologi till provet, antecknat och ska köra instuderingsfrågorna en gång till nu. Sen får det blir paus med det men läsa på någon gång till innan provet. Tänkte börja lite med rättskunskapen, så det inte blir som förra gången rå plugg kvällen innan , men det funkade. Nej sista rycket nu, det bjöds på äppelpaj i Gärsnäs sen hörde jag :)


Duktig

Nu har jag varit och fixat naglar, känns som mina egna och det var det som
Var meningen. Dem är inte långa och klumpiga utan korta och lätta att hantera. Tog neutrala så kan man måla dem med. Men fy fan vad ont det gjorde, mina nagelband var tunna och sköra så var gång hon sprita trodde jag att jag skulle slå på henne :p sen tog jag en kopp te med Malin.

Nu är jag hemma och ska plugga . Nej ni hörde inte fel :p det måste göras och med tanke på att det händer så mycket om dagarna så kan jag lika bra tillbringa dem med psykologi boken :)


Nedräkning

25 dagar till första advent
26 dagar till Ullared
52 dagar till julafton
59 dagar till nyår
Sen är detta året slut , jag undrar dock vart det tagit vägen . Det har gått så jäkla fort, dock klagar jag inte. Ska bli skönt med nytt år och nya tag. Just nu längtar jag mest efter julskinka, lussekatter och snö:)

Nej denna dagen har gått sjukt sakta men nu börjar snart lite bra program på tv så går tiden lite:)


Tråk

Fan den dagen har gått helt sjukt långsamt , kl är tjugo över fyra och det händer ingenting. Hatar detta vädret! Jag funderar på att gå en runda bara för att göra något och då är det illa. Haha
Men har inte riktigt bestämt om jag orkar. Annars blir det väl vara hemma o trala:)


Jag behöver sol för att funka!


Grå dag:(

Usch det är så tråkigt väder i dag igen. Har varit fint någon dag nu , men det hade väl varit för bra om det hade varit fint flera dagar i rad. Man blir så trött och orkar typ inte göra något när det är sånt här väder. Usch massa tråk.
Nu ska jag snart klä på mig och dra ner till mormor och käka lunch, sen kolla öppettiderna på badet och kanske om fia är hemma och jag kan låna mormors bil, hämta cyklen med.
Gick ju faktiskt och hämtade ut paketet igår, jag tog det inte på vägen någonstans. Hade jag haft cyklen hade jag cyklat nu, men det får bli bilen:)

Jag längtar efter en solig dag med snö :)

Lista

Ullareds lista:

bubblan:
påslakan
Lakan
(bäddmadrass)
Spjälskydd
(sänghimmel)
kudde (vagn säng)
täcke (vagn säng)
overall, tjock
Mössa
(fårskinn)
lite kläder
mys filt
Kräklappar
Dreglisar
Amningskudde
skötbordsunderlägg
Skötbords "boxar"
Mobiler(sängen, vagnen, skötbordet)
fleeceflitar.

Mig:
Amningsbhar
Amningslinne

julklappar:


Det är vad jag kommit på än så länge, är det något ni tänker på så direkt när ni ser den, får ni gärnna kommentera. Den lär fyllas på många ggr till, plus att jag kommer handla massa som jag hittar när jag väl är där. Jag hoppas jag hittar allt jag vill ha där så jag slipper Ikea också. Lär nog vara ganska trött på shopping efter ullareds runda, hoppas bara ryggen och höfterna pallar det.

På söndag är det bara tre veckor kvar tills det är första advent:)


Nu ska jag hoppa ner i sängen.
God natt

Singel=Slampa?!

Betyder det att om man är singel ligger man runt med alla ? Jag har fått frågan MÅNGA gånger om jag vet vem som är pappa till bubblan. Det är klart som fan jag vet det, varför skulle jag inte veta? För att jag var och är singel? Åh jag blir så jävla irriterad på folk som frågar det. Visst bubblan är inte önskad av hennes pappa men jag TROR endå att han kommer ta sitt ansvar och träffa henne när hon är hos oss. Jag är nästan säker på det! Tyvärr är det inte under dem omständigheter som hade varit dem optimala men hon kommer inte bli lidande av att hennes mamma och pappa inte lever tsm. Bubblan var ju inget planerat men är mer än välkommet av mig nu och jag tror även hon är det av hennes pappa när han vant sig vid tanken och om inte klarar vi nog oss själva. Det har ju iaf varit kärlek mellan han och mig och både visste att vi inte kunde vara tsm, vi är så pass olika människor att det inte funkade. Men känslor fanns det utan tvekan.

Så lite tankar och lite gnäll ute.


Jag älskar dig redan, vem du än är ! <3

Motion!

Nu jävlar ska denna svensk börja röra på fläsket på riktigt. Har fått tillbaka min bikini som varit på utlåning i dag, så nu hade jag tänkt börja simma. det tränar ju hela kroppen. Sen ska jag även hämta hem min cykel och hoppas på att jag kan cykla ett bra tag till, vilket innebär att bilen ska få stå stilla mycket mer men också att jag sparar in pengar på bensin för jag är så jävla LAT. Men nej har sagt skit länge att jag skulle ta tag i saken och nu ska det göras. så klart låg sidan nere när jag skulle in och koll vilka öppetider simhallen har, så får gå upp där i morgon och kolla. Simma minst en dag i veckan då ska jag simma en timme ca, och cykla och gå mycket mer. Har ju ny vinterjacka och skor så kan inte klaga på att det är kallt. Slut på lathetsfasoner! Detta ska jag fira med chips och dippa ikväll:DD ska försöka dra ner på onyttigt också, men jag har ju änsålänge inte gått upp något, men det är ju inte nyttigt så jag ser det som en hälsosammare livstil.
Fan vad jag känner mig duktig nu. Kan ju vara bra att spara pengarna med eftersom det är ullared när pengarna kommer denna månaden:D Ska skriva inköpslista till det med och vilka jag ska köpa julklappar till. Listan lär inte bli kort på saker som ska inhandlas:P


Tänkte faktiskt jag skulle få lite plugg gjort ikväll men får se hur det går. Annars tar jag dagen till det i morgon. Det enda som är inplanerat då är lunch hos mormor, och kolla öppettider. Behöver plugga etik, psykologi och svenska:)
Nej nu ska jag nog skriva lite på listan blev så sugen ^^


Jag längtar efter snön :)

RSS 2.0